Ženy

Brokolicová nátierka

Hlad pár krát za deň zmôže každého z nás. Aj napriek tomu, že v lete nám jesť príliš nechutí kvôli veľkým horúčavám, nezabúdajte nikdy na to, že jesť musíme a vynechávanie jedla počas dňa nie je vôbec zdravé. Nemusíte si hneď dať niečo veľké a ťažké, ak na jedlo príliš chuť nemáte, avšak nezanedbávajte pravidelné stravovanie, pretože si navodíte akurát tak veľké problémy. Skúste si spraviť napríklad takúto jednoduchú a veľmi chutnú nátierku z brokolice.

brokolice.jpg

Ingrediencie, ktoré budete na prípravu potrebovať:

  • Jednu menšiu brokolicu, jednu menšiu cibuľu, 3 – 4 struhy cesnaku, 80g paradajkového pretlaku, 1 zelenú papriku, soľ podľa vlastnej chuti, slnečnicový olej, 1 veľký, uvarený zemiak, podľa chuti pažítku na vrch alebo petržlenovú vňať

Postup prípravy:
Nakrájajte na malé kúsky brokolicu, cibuľu a zelenú papriku, zatiaľ si na oleji speňte cibuľku, cesnak. Ak je všetko také, ako má byť, pridajte na drobno nakrájanú zeleninu a rajčinový pretlak. Všetko spolu krátko osmažte, dokým nebude zelenina mäkká. Pripravené jedlo nedusíme, ale necháme vodu odpariť do sucha, a teda bez prikrývky. Soľ pridajte podľa vlastnej chuti. Keď všetko vychladne, premiestnite obsah do misky, a zemiak pretlačte, alebo rozmelnite vidličkou. Všetko spolu poriadne premiešajte tak, aby vám vznikla nátierka.

toast.jpg
 
Takto pripravenú nátierku podávajte najlepšie s celozrnných chlebom, alebo akýmkoľvek iným pečivom podľa chuti, alebo jednoducho takým, ktoré máte doma. Ak sa pečivu vyhýbate, nátierku si môžete kľudne natrieť aj na inú alternatívu pečiva ktorú používate. Pripravenú nátierku môžete tiež ozdobiť napríklad petržlenovou vňaťou, pažítkou, alebo čímkoľvek, čo uznáte za vhodné a čo máte radi. Dobre spravíte tiež, ak nátierku doplníte ešte ďalšou zeleninou, napríklad paprikou, rajčinami, reďkovkou alebo šalátovou uhorkou.